UKRATKO O ŠKOLI

OSNOVNE INFORMACIJE

Srednja škola „Kosta Cukić“ počela je sa radom školske 2003/2004. godine na osnovu Rešenja Ministarstva prosvete i sporta Republike Srbije br. 022-05-63/2003-03 od 04.06. 2003. god. i br. 022-05-69/2003-03 od 7.7.2004. god. kojim je škola verifikovana za rad odnosno za obavljanje osnovne delatnosti. Dugoročni cilj škole je da se kroz ozbiljan i kvalitetan program postane škola evropskog tipa sa najvišim standardima u obrazovanju. Nalazimo se u ulici Jurija Gagarina broj 81, na Novom Beogradu.

Škola ima sedam različitih obrazovnih profila:

  • Gimnazija za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku – IT Gimnazija
  • Gimnazija opšti tip
  • Ekonomski tehničar
  • Pravno-poslovni tehničar
  • Finansijski tehničar
  • Turističko-hotelijerski tehničar
  • Specijalizacija – Turistički organizator, V stepen obrazovanja

Srednja škola “Kosta Cukić” dobila je ime po srpskom ministru finansija i obrazovanja Kosti Cukiću koji je postavio temelje modernog finansijskog sistema u Srbiji. Rođen je Kraljevu 1826, a umro u Beču 1879. godine. Bio je u Vladi Kneza Mihaila Obrenovića, u kabinetu Ilije Garašanina. 

0
GENERACIJA
0 +
MATURANATA
0
NASTAVNIKA I STRUČNIH SARADNIKA
0 m2+
ŠKOLSKOG PROSTORA

NAŠE PREDNOSTI

ŠKOLSKI PROSTOR

Školski prostor je moderan i uredjen po evropskim standardima. Učionice su prostrane i dobro osvetljene. Okruženje i uslovi za rad učenika čine nas jednom od najsavremenije opremljenih i organizovanih škola.

Nastava se realizuje uz pomoć video i audio nastavnih sredstava, interaktivnih tabli i tablet uređaja uz podrsku Tesla sistema u nastavi. U okviru škole se nalazi kabinet za informatiku sa velikim brojem računara, multimedijalna učionica, biblioteka kao i deo škole namenjen za odmor i rekreaciju gde učenici mogu da uživaju igrajući stoni tenis, stoni fudbal, pikado…

Škola se nalazi u mirnom bloku Novog Beograda u neposrednoj blizini osnovne škole, parka i otvorenih sportskih terena, a nedaleko od Savskog keja.